Blog navigation
Latest posts
Latest comments

Posted in: "2025"

Sort by:
  • Nowe gatunki grzybów halucynogennych sugerują ich przybycie do Ameryki poprzez odchody bizonów
    Nowe gatunki grzybów halucynogennych sugerują ich przybycie do Ameryki poprzez odchody bizonów
    59 Views

Nowe gatunki grzybów halucynogennych sugerują ich przybycie do Ameryki poprzez odchody bizonów Podczas gdy świat nauki wciąż odkrywa tajemnice świata przyrody, czasem znajdujemy odpowiedzi tam, gdzie byśmy się ich najmniej spodziewali. Tak jest w przypadku nowo odkrytych gatunków grzybów psylocybinowych, które zdają się sugerować zaskakującą podróż przez kontynenty na odchodach bizonów. Jakie znaczenie ma to odkrycie dla nauki, wiedzy o grzybach i ich historii? O tym wszystkim porozmawiamy w...

Lisateave
  • Magiczne grzyby w wilgotnym lokum – recenzja mangi 18+
    Magiczne grzyby w wilgotnym lokum – recenzja mangi 18+
    68 Views

Magiczne Grzyby w Wilgotnym Lokum – Recenzja Mangi 18+ W branży komiksowej Japonii manga była zawsze platformą do eksploracji niekonwencjonalnych tematów. Jednym z nich jest publikacja zatytułowana "Co się stało, gdy moja przestrzeń stała się tak wilgotna, że zaczęły w niej rosnąć magiczne grzyby, a ja je zjadłem i dostałem supermoc". Złożoność tej mangi zdecydowanie przyciąga uwagę – i nie bez powodu. Specjalistyczne spojrzenie na unikalną fabułę Ta manga, skierowana do dorosłych, zabiera...

Lisateave
  • Odkrycie najbliższego krewnego grzybów halucynogennych w Afryce
    Odkrycie najbliższego krewnego grzybów halucynogennych w Afryce
    46 Views

Odkrycie najbliższego krewnego grzybów halucynogennych w Afryce Grzyby psylocybinowe, zwane potocznie „magicznymi grzybami”, od lat fascynują naukowców i entuzjastów psychodelików. Ze względu na swoje unikalne właściwości, są przedmiotem licznych badań. Ostatnie odkrycie związane z tymi organizmami pochodzi z Afryki, gdzie zidentyfikowano ich najbliższego krewnego. Dr PSY, znany ekspert w dziedzinie mykologii i psychodelików, szeroko badał temat grzybów psylocybinowych, a odkrycie...

Lisateave
  • Psilocybe azurescens – mocny naturalny psychodelik, który musisz poznać
    Psilocybe azurescens – mocny naturalny psychodelik, który musisz poznać
    42 Views

Psilocybe azurescens: Co kryje ich niezwykła moc? Grzyby Psilocybe azurescens, znane również jako łyżyska smukłotrzonowe, zdobyły szerokie zainteresowanie nie tylko w kręgach psychodelicznych, ale również naukowych. Ich niesamowicie silne właściwości psychodeliczne przyciągają uwagę badaczy i entuzjastów psychonautyki. Czym zatem wyróżniają się te niezwykłe grzyby i dlaczego są uznawane za jedne z najpotężniejszych naturalnych psychodelików? Zamierzeniem tego artykułu jest zgłębić tę...

Lisateave
|< .... 4748495051525354555657>|
Showing 213 to 216 of 227 (57 Pages)